« terug naar vorige pagina

Digitaal delen van uw medische gegevens

U heeft bij het Deventer Ziekenhuis een digitaal medisch dossier. Uw huisarts heeft via een beveiligd webportaal inzage in onderdelen van uw medisch dossier, tenzij u daartegen bezwaar heeft gemaakt. Volgens de laatste wet- en regelgeving mogen uw huisarts en andere zorgverleners buiten het Deventer Ziekenhuis uw medische gegevens alleen inzien met uw toestemming. Eind 2021 wordt er alleen inzage gegeven als u daarvoor toestemming heeft gegeven.

Naast deze toestemming heeft u in het verleden ook aan kunnen geven of uw gegevens mogen worden gedeeld met het LSP, Landelijk Schakelpunt. Dit is een andere toestemming.

Waarom toestemming geven?

Voor uw huisarts en andere zorgverleners buiten het Deventer Ziekenhuis is het belangrijk dat ze in uw medisch dossier kunnen kijken. Dan kunnen ze u beter behandelen. Soms komt u bij een onbekende zorgverlener buiten het Deventer Ziekenhuis. Bijvoorbeeld bij een andere huisarts op de huisartsenpost. Met de juiste informatie over u, kunnen zij de juiste zorg geven: snel, goed en veilig. Ook ’s avonds en in het weekend.

Let op: geeft u geen toestemming, dan is het voor uw huisarts niet mogelijk om digitaal aanvragen te doen voor bijv. labonderzoek bij het Deventer Ziekenhuis. U krijgt dan een papieren aanvraag mee. 

Hoe geef ik toestemming?

Vindt u het belangrijk dat uw huisarts deze gegevens kan inzien? Geef dan toestemming om uw medische gegevens uit te wisselen. Dat kan online via https://mijn.dz.nl